3D мапа на универзумот

0
596

3d-universe

Дали некогаш сте се запрашале како изгледа универзумот ? Тим на научници даде одговор на ова прашање. Тиe создадоа 18 – минутно видео на кое што детално се гледа 3D мапата на досега познатиот универзум.

Ако обратите внимание ќе ја видите малата плавата точка која што ја преставува нашата планета Земја.

Астрофизичарот Брент Тали изјави за  Лос Анџелес Тајмс дека оваа мапа преставува само еден мал дел од она што е незамисливо големо.

“Познаваме само еден процент од пространството. Гледаме само еден мал дел од универзумот.” – изјави Тали.

Извор: Jungla.mk

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here