Фотографија на кометата ISON

0
424
kometa-ison

Фотографија на кометата ISON

kometa-isonТелескопот Хабл ја направи до сега најјасната фотографија на кометата ИСОН за која што научниците веруваат дека на небото ќе се појави оваа година. Фотографијата е направена на 10 Април, на оддалеченост од 621 милиони километри од Сонцето, додека од Земјата е оддалечена 634 милиони километри. Експерите веруваат дека оваа комета ќе биде посветла на небото кога ќе биде најблиску до Земјата. Кометата е составена од замрзнати гасови кои се помешани со прашина, а се очекува да биде најблиску до Сонцето на 28 Ноември оваа година.ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here