Како би изгледало патувањето низ вселената

0
1664

 

Благодарение на анимацијата направена од повеќе фотографии од телескопот Хабл, можеме да видиме како би изгледало патувањето во вселената со брзина на светлината.  Патувањето се одвива низ небулата Gum 29, оддалечена 20.000 светлосни години од Земјата и претставува област на создавање нови ѕвезди.

 

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here