Мистерија – Никој не знае каде истекува ова езеро

0
1171

“Изгубеното езеро” е име на чуден природен феномен во Орегон за кој што до сега не постои објаснување.

Тоа секоја зима исчезнува, буквално кажано истекува, дури има и дупка длабока 3 метри низ која што тече водата.

Многу научници се обиделе да ја решат оваа мистерија, но безуспешно.

Се претпоставува дека под површината на земјата постојат тунели од вулканско потекло, но се уште нема цврсто објаснување каде  оди водата.

“Оваа дупка е тука одсекогаш. Можно е под земјата да постојат канали. Со години се обидуваме да со запреме истекувањето на водата од езерото но безуспешно. Но и да успееме на некој начин, тоа може да ја направи ситуацијата полоша бидејќи сета таа вода би можела да ги поплави околните патишта”, изјави Jude McHugh од организацијата која што го надгледува подрчјето кое е познато како Willamette National Forest.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here