Мумифицирано девојче старо 500 години

0
445

inca-girl-500-years

Девојчето кое што било убиено како жртва за богот на Инките живеело помеѓу 1450 и 1480 година п.н.е.  и било старо приближно од 11 до 15 години. Девојчето е најдобро зачувана мумија пронајдена до сега, бидејки во внатрешноста на телото крвта е сеуште присутна во срцето и белите дробови, а додека пак кожата и цртите на лицето се неоштетени. Се проценува дека оваа мумија е стара 500 години.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here