СМАРАГДЕН ТАБЛЕТ 2: Хол на Мудроста

0
463

l_788b18b61359d4472b3470144a5c6c8f

„Длабоко во срцето на Земјата лежи Хол-от на Мудроста. Децата на светлината следеа се` што се случуваше на површината. Триесет и двајца… и се појавија меѓу луѓето… настојувајќи да ги ослободат од врската со темнината. Во циклуси од еон до еон, Големите Учители се присутни, а за тоа не знаат луѓето. Нивните тела спијат во Хол-от на Мудроста, а нивните души слободно поминуваат низ човечките тела…“

Thoth понатаму го опишува својот пат и средба со Големите Учители. Побарал и добил бесмртност со задача да го шири духовното знаење меѓу луѓето.

Thoth: “O, great master, let me be a teacher of men…”
Voice: “…So be it decreed. Master are ye of your destiny”.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here