Смрт не постои – тајната на акедемикот Бехтерев

0
446
behterev-mystodonia

Смрт не постои – тајната на акедемикот Бехтерев

behterev-mystodonia

Бесмртноста на човечката личност – тоа е она што највеќе го интересирало рускиот научник Владимир Бехтерев. Во 1916 година кога на фронтот загинале милиони луѓе во Русија се слушнале зборовите: “Бесмртноста на човечката личност – е научен проблем.” “Не постои смрт, тоа може да се докаже, човечките суштества се бесмртни.” Бехтерев поставил и една хипотеза: “Мислите кои што се родени во нашиот мозок се материјални.” Тој претпоставил дека мислите се еден вид на енергија, кој што таа енергија ја нарекол и универзална енергија. “Мислите се апсолутно материјални, тие делуваат на опкружувањето премногу ефикасно.”


ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here