Тајната на животот и смртта – Монахот кој воскресна

0
488
monahot-koj-voskresna-mystodonia

Тајната на животот и смртта – Монахот кој воскресна

monahot-koj-voskresna-mystodonia

Човечкиот мозок и до ден денес претставува една голема загатка за науката, и покрај тоа што технологијата е многу напредната, и условите за истражување се далеку подобри од минатите времиња. Тој постојано се истражува, особено неговото функционирање, и постојано се откриваат нови нешта. Некои научници сметаат дека науката со текот на времето ќе успее да го одложи стареењето до таа мера што човечкиот живот ќе се зголеми најмалку двојно.

Во следниов документарен филм се проследени токму некои од најважните мистерии за човековиот мозок и одговорите на многу медицински мистерии на денешницата кои успешно би можеле да се применат во иднина.
Следува и фрапантната мистерија за монахот Dashi-Dorzho Itigilov кој во 1927 година објавил дека е време за неговото заминување од овој свет. Тој побарал од неговите следбеници да му се придружат во медитација и да го започнат ритуалниот погреб. Починал за времетраењето на медитацијата во лотос позиција на возраст од 75. Во согласност со Неговата волја, неговото тело било погребано во дрвена кутија каде тој седи исправено во лотос позиција.
Itigilov, исто така, побарал од монасите да му го ексхумираат телото по период од неколку години. Тие го пронајдоа телото совршено сочувано во истата исправена положба во којашто и беше поставен…
Погледнете го остатокот од видеото.

 


ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here